Vi skal i dag besøge henholdsvis museet samt slottet. Vi starter med en fælles velkomst, og der fortælles lidt om, hvordan museet er startet. Derefter bliver der lavet 2 hold. Efter ca. ¾ time bytter vi hold.

Egholm Museum ligger smukt på Egholm Slot nord for Skibby mellem Holbæk Fjord og Roskilde Fjord. Her kan man opleve en unik, privat samling af mere end 650 antikke og historiske skydevåben.

Museet rummer antikke våben fra 1600-tallet og frem til 2. Verdenskrig. Desuden er der afsnit med forskellige temaer om blandt andet Livgarden, jagtvåben, western og meget mere.

Et særligt afsnit af udstillingen omhandler perioden 1940-1945. Her kan man opleve tyske, engelske og amerikanske soldaters hverdag i kamp. Som besøgende får man et historisk indblik i Danmarks frihedskamp, med blandt andet komplet udrustede nedkastningscontainere, og andre ting der hører besættelsestiden til.

Fortællingen om slottet starter ved den første borg, som man kender på stedet. Den er fra år 1240 og er udgravet i 1960 af Nationalmuseet. Den bliver i dag oplyst med 50-60 stearinlys som giver den helt rigtige stemning. Vi skal høre om, hvorfor det spøger og hvorfor det tredje Egholm ikke står i dag. Slottet, som i dag står på holmen, er bygget i 1842 af Wolfgang von Haffner. Vi skal se nogle billeder fra slottet og gå en tur rundt om det.   

Til sidst slutter vi samlet af med kaffe.

Efter ca. 1½ til 2 timers spændende rundvisninger, drager vi ca. 10 km mod Frederikssund og holder ind ved Gerlev gamle kro, hvor en spændende middag venter os, sikkert en ”Gerlev Steak” bestående af oksefilet og får et dejligt glas øl, vin eller en vand til.

Mødested og tid: Kl. 10.15 ved indgangen til museet: Trehøjevej 45-47, 4070 Kirke Hyllinge

Deltagere: Medlemmer med en ledsager, max 40 deltagere, (først til mølle)

Pris: 100,- kr. medlemmer og 200,- kr. for ledsager

Tilmelding: senest d. 31. marts 2019 til Verner på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 61502806 / 46193632