FN Byen København består af to Campus ‘er. Campus 1 på Marmormolen åbnede i juli 2013 og huser i dag 11 FN organisationer med 1.500 ansatte, som repræsenterer over 100 forskellige nationaliteter. Campus 2, beliggende i containerhavnen i Københavns Nordhavn, udgør UNICEF’s nye højlager. Med en kapacitet på op til 37.000 paller er det verdens største humanitære varehus.

FN Byen Campus 1 er et af Skandinaviens mest bæredygtige bygninger. Bygningen har modtaget en Platinum LEED certificering og EU-Kommissionens Green Building Award for nye bygninger. Bygningen er designet til at bruge mindst 55 procent mindre energi end lignende kontorbygninger, og den bidrager derfor til FN’s mission om at gøre alle FN operationer mere energieffektive.

FN Byens bygning støtter reformer i FN systemet, heriblandt FN’s One UN-tilgang, som indebærer et mere koordineret, effektiv og samarbejdende FN system. Ved at samle alle organisationer i samme bygning (Campus 1), sparer organisationerne ikke blot udgifter til administration og vedligeholdelse, men det facilciterer og forstærker også tværorganisatorisk læring og samarbejde.

De 11 FN organisationer i FN Byen varierer i størrelse og mandat. De deler dog én fælles dagsorden: At opnå 17 Verdensmål inden 2030. Målene bygger på 2015-målene og skitserer en universel, integreret og transformativ vision.

Efter foredraget er der bestilt frokost på restaurant ’Paustian’, Kalkbrænderiløbskaj 2, 2100 København Ø, med menu’en:

  1. Glaseret oksetværreb med bagt rødbede, syltet kirsebær pure og rødbede vinaigrette
  2. Bagt æble is med skovmærke og citron

Hertil et glas vin eller en øl/vand.

Mødested og tid: Hovedindgangen til FN-bygningen, kl. 9.45

Adressen er: Marmorvej 51, 2100 København Ø.

Hvis I ankommer med bil, er det muligt at parkere i P-kælder mod betaling (8.00-17.00 24 kr. i timen – 17.00-8.00 12 kr. i timen).
Hvis I ankommer med tog, kan I tage S-toget (linje A, B, C, E eller H) til Nordhavn Station og gå derfra.

Deltagere: medlemmer med en ledsager, max. 50 deltagere, (først til mølle)

Pris: 100,- kr. for medlemmer og 200,- kr. for ledsagere

Tilmelding: til Peter på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 40 46 02 24, gerne SMS, senest 2. november