Vores sidste arrangement i foråret 2017 gik til FN-bygningen i Københavns Nordhavn. Man kunne jo spørge sig, hvad den kunne indeholde af seværdigheder. Der viste sig at være en hel del at se og høre.

Bygningen er arkitektonisk spændende, tegnet af det danske firma 3XN, og er udformet som en otte-takket stjerne i 5 etager. Midt i stjernen er et meget flot rum med en speciel trappe designet som et stort, sort flygel, der (symbolsk) kan forene alle bygningens FN-organisationer.

Byggeriet er særdeles miljøvenligt og bæredygtigt. Der er et utal af solceller, som dækker en væsentlig del af husets energiforbrug. Taget er desuden dækket af et specielt hvidt materiale, som bremser for solvarmen og dermed reducerer behovet for energi til køling. Man indsamler regnvand til toiletter og reducerer derved bygningens vandforbrug væsentligt. Vinduerne er forsynet med skodder, som automatisk lukker for solindfald, når der er behov for det. Disse tiltag har alle bidraget til flere internationale miljøpriser.

Bygningen indeholder repræsentanter for 11 af FN’s mange organisationer, i alt 1500 mennesker, som arbejder og samarbejder om at opfylde FN’s 17 verdensmål. Disse mål blev beskrevet for os i et foredrag af en af vores to guider. Generelt har disse verdensmål det sigte at forbedre verden for mange af dens beboere.

Det blev et underholdende og lærerigt besøg for deltagerne.

Arrangementet sluttede med en frokost i den nærliggende restaurant ”Paustian”. Vi fik fremragende mad og drikke. Der var vist ingen der levnede, da det var ret små portioner.

Norman

Se billeder fra Svend