Arrangør: Verner

Beskrivelse: Besøg på Københavns Rådhus med pandekager

Efteråret startede med et rigtig stort fremmøde, (55 ud af 58 tilmeldte), og fra starten var stemningen i helt top. Vi blev modtaget af de 2 rundvisere Henrik og Kristoffer, og de næste godt 2 timer blev vi i to hold vist rundt i den utroligt spændende bygning. Vi så blandt andet borgersalen, festsalen, biblioteket, køkkenet, snapstinget og tårnet m.m. samt de spændende forbindelsesgange og trapper, hvor alt i arkitekturen har en historie og er forbundet med hinanden. Den gode Martin Nyrop, som har skabt mesterværket, (byggeperiode 1892 til 1905), har haft ideer med alle detaljerne i huset. Kristoffer, som var vores holds fortæller, har i helt forbløffende omfang sat sig ind i arkitektens tankegang og var ustyrligt spændende i sin forklaring af tingenes sammenhæng. I øvrigt var bygningen ikke i første omgang ment som Københavns rådhus, men blev bygget som ”Borgerslot” og skulle være et hus for hele Danmarks befolkning, idet Christiansborg var brændt. Da det så blev genopført fra 1906, ændrede man så stedet vi besøger i dag til hovedstadens rådhus.

Selvfølgelig skulle vi også smage de berømte ”Rådhuspandekager” med et glas vin til, (i undertegnedes øjne er de nok lidt opreklamerede).

Vi sluttede af ude i den indvendige gårdhave, hvorfra vi kunne se op på nogle af de udvendige udsmykninger, som netop har afgørende sammenhæng med indretningen indvendig i borgersalen. Som han udtrykte det, inden vi forlod ham, så var det nogle gange så spændende at forske i, at det overgik ”Da Vinci mysteriet”.

Så var det med at komme over på den anden side af Vester Voldgade og ned i ”Tivolihallen”, hvor de festlige damer i deres læderforklæder stod klar med en lækker frokost tallerken. Det var bestemt ikke en kedelig servering, de stod for, sikke et humør og uhøjtidelig stemning der var i den kælderrestaurant, (en af de ældre i København). En dejlig dag i vores seniorklub var til ende og sikke en dag.

Verner